top of page
IMG_1599_edited.jpg

Informatie:

Volle Maen

Uitgeverij Clavis

2018

ISBN 978 90 448 3320 1

250 blz.

Korte inhoud:

 

1782

Wanneer Cornelis na een hoogoplopende ruzie thuis wegloopt, en aanmonstert op het slavenschip Volle Maen, heeft hij geen idee wat hem te wachten staat. 

 

Vanaf het ogenblik dat de Volle Maen voor de kust van Afrika de eerste slaven aan boord neemt, lijkt de reis wel vervloekt. De kapitein en de bemanning worden ziek. Navigatiefouten sturen het schip uit de koers. Een tekort aan water en eten bedreigt het leven van iedereen aan boord.

 

Terwijl de haaien om het schip cirkelen, en een opstand van de slaven steeds dreigender wordt, winnen Cornelis en de slaaf Yao moeizaam elkaars vertrouwen. 

 

Op Jamaica, een eiland in de Caribische Zee, voert Emily intussen haar eigen strijd met haar vader, de eigenaar van een suikerrietplantage. Na het zoveelste conflict over de behandeling van de slaven, moet ze tegen haar zin naar Engeland vertrekken, ondanks een dreigende storm …

 

'Volle Maen' is gebaseerd op historische feiten: een gebeurtenis aan boord van een slavenschip, die in Groot-Brittannië voor zo veel opschudding zorgde, dat ze er mee tot de afschaffing van de slavernij leidde.

bottom of page