top of page

Informatie:

Vikingbloed

3de druk

Uitgeverij Clavis

2014

ISBN 978 90 448 2321 9

Korte inhoud:

Het jaar 882.

 

Hedelin is de enige die kan ontsnappen wanneer een bende Vikingen haar woning overvalt. Vader is dood, broer Betto is spoorloos – wellicht is hij door de Vikingen als slaaf meegenomen. Verscheurd door woede en machteloosheid besluit Hedelin de roversgroep achterna te reizen.

 

Op haar tocht over de Maasvlakte krijgt ze het gezelschap van een ongewone reisgenoot: Einarr, een jonge Viking. Einarr heeft zijn eigen problemen en zijn eigen geschiedenis, die hij maar mondjesmaat met Hedelin durft te delen.

 

In het Vikingkamp waarnaar ze op weg zijn, gonst het ondertussen van de geruchten en de complotten. De uitkomst lijkt een grote en gewapende strijd te worden – waar Hedelin en Einarr nietsvermoedend steeds dichter bij in de buurt komen.

Het verhaal speelt zich niet toevallig af in het jaar 882. ‘Vikingbloed’ combineert fictie en historische achtergrond. 882 is het jaar waarin de Frankische koning Karel de Dikke het Vikingkamp van Ascloa (het huidige Asselt nabij Roermond) belegerde. Ook de bekende zilverschat van Roermond speelt een hoofdrol in het verhaal. 

bottom of page