top of page

In het jaar 882 overvallen Vikingen de Maasvlakte en zaaien met hun rooftochten dood en verderf. Als de hut van de familie van Hedelin ook overvallen wordt, is zij de enige die in het moerassige gebied kan ontsnappen. Haar vader wordt vermoord en haar broer Betto meegenomen. Omdat ze niets meer heeft, besluit ze de roversbende te volgen om zo misschien haar broer terug te vinden.

 

Boeiend historisch verhaal dat twee verhaallijnen bevat. Aan de ene kant de lotgevallen van het meisje Hedelin en aan de andere kant het verhaal van de Vikingbende zelf, dat een aantal jaren eerder begint in dezelfde streek. Aan het eind komt alles verrassend bij elkaar. Verhaal met veel actie, waarbij cliffhangers aan het eind van de hoofdstukken de vaart erin houden. Goede uitwerking van de karakters van de hoofdpersonen en een redelijk genuanceerde beschrijving van de gedachtewereld van de Vikingen.

 

In het nawoord belicht de auteur de geschiedschrijving rond de strijd tussen koning Karel de Dikke en de Vikingen in de 9e eeuw. Voor historisch geïnteresseerde lezers vanaf ca. 12 jaar.

© NBD Biblion

bottom of page