top of page

Deze historisch gekleurde roman zet de toon al in het begin waarbij vooral het personage Hille onmiddellijk wat echtheid aan het verhaal verleent. Hanegreefs gaat hier even uit de bocht door met een denderende vaart personages en omschrijvingen te introduceren, maar maakt dit ruimschoots goed door ze elk een duidelijk nut te geven in het verloop van het verhaal. Een kleine uitschuiver waar de lezer zich overheen moet zetten, want dat is het boek meer dan waard. Het staat immers bol van de mysteries en spannende gebeurtenissen. Deze volgen elkaar snel op en houden de aandacht van de lezer moeiteloos vast.

 

Wat daarbij erg bevredigend is, is het feit dat Hanegreefs elk draadje moeiteloos en geloofwaardig afwerkt. Zijn personages zijn voldoende uitgewerkt om ze wat diepte te verlenen, maar eenvoudig genoeg gehouden om te kunnen dienen in een jeugdroman. Voor het lezen van dit verhaal is een beetje kennis van het jargon uit die tijd wel aan te raden, maar ook zonder valt meestal af te leiden wat er met de specifieke benamingen wordt bedoeld.

Vervloekt van Luc Hanegreefs hoort thuis in de boekenkast van iedere liefhebber van het genre. Hoewel het om een fictief verhaal gaat, zorgt de geweldige schrijfstijl van de auteur ervoor dat een lezer zich onmiddellijk in de middeleeuwen waant. De grote dosis aan spannende gebeurtenissen is daarbij mooi meegenomen. Een boek dat je geboeid houdt van begin tot eind!

www.chicklit.nl 

bottom of page