top of page

Per toeval ontdekt Rolf een oldtimer, een DeSoto Adventurer 1961, in een garage. Rolf is verzot op oldtimers en nu blijkt dat zijn opa vroeger zo'n auto had. Gaandeweg ontdekt Rolf dat deze DeSoto een mysterieus verleden heeft.

Op zijn zoektocht ontmoet hij Jasmijn. Samen ontdekken Rolf en Jasmijn dat er zich in het verleden traumatische gebeurtenissen, over verschillende generaties heen, hebben afgespeeld. Die oefenen nog steeds een invloed uit op hun families. De jongeren geven niet op. Geleidelijk aan kunnen ze verzoening brengen tussen de families en ontdekken ze dat ze ook familie van elkaar zijn.
Het verhaal is erg spannend opgebouwd. Je moet als lezer attent blijven want er lopen meerdere verhaallijnen door elkaar die zich dan nog in andere tijdsperiodes afspelen. Alles blijft mysterieus; pas op het einde kom je te weten dat er in meerdere generaties familiedrama's hebben plaatsgevonden.

De vertelstijl is vloeiend en spannend. Je waant je in een thriller waarbij je telkens het gevoel hebt dat er iets met de jongeren zal gebeuren. 

© Pluizer

bottom of page