top of page

Beknopte biografie Luc Hanegreefs

 

Geboren op 21 oktober 1959 in Olmen (Balen). 

Volgde secundair onderwijs aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol. 

Studeerde Nederlands en Engels, Algemene Literatuurwetenschap en Vertaalwetenschap

aan de Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius te Antwerpen (UFSIA) en de Universitaire

Instelling Antwerpen (UIA). Behaalde met grote onderscheiding het diploma van

licentiaat in de Germaanse Filologie aan de UIA met het proefschrift Ernest Hemingway:

'Verhalen uit de Spaanse Burgeroorlog'.

Redacteur en eindredacteur van De Financieel-Economische Tijd (thans De Tijd) van 1 maart 1988 tot 20 april 1992. Gedetacheerd naar de VRT als verantwoordelijke en presentator van het programma Tijd is Geld, een co-productie tussen de krant en de VRT, van 1 september 1990 tot 31 december 1991. 

Redacteur en eindredacteur VTM-nieuws van 21 april 1992 tot 31 juli 1997.

 

Besloot om meer tijd te besteden aan het schrijven van boeken voor jongeren en volwassenen, waarmee hij in 1995 was begonnen bij Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Manteau. Richtte The Whole of The Moon Productions op en begon te werken als freelance journalist met vaste opdrachten voor onder meer De Tijd en Kanaal Z. In de maanden januari en februari 1999 verantwoordelijk voor de opleiding van de journalisten van Kanaal Z. Opdrachten voor diverse tijdschriften (Pasar, CFO Magazine) en bedrijfspublicaties.

Gebruikt zijn journalistieke ervaring voor het organiseren van mediatrainingen en het geven van communicatie-advies. Was docent Kluwer Opleidingen voor de cursussen ‘Radio- en TV-interviews’, ‘Omgaan met de media’ en ‘Persberichten schrijven’. Docent Tijd Academie voor de cursus mediatraining.

 

Volgde van 2007 tot 2011 de opleiding fotografie in het deeltijds kunstonderwijs (dagonderwijs SLAC, Leuven). 

 

Was van januari 2009 tot oktober 2023 deeltijds docent in de opleiding Journalistiek aan de PXL Hogeschool te Hasselt, binnen het departement Media & Tourism. Doceerde o.a. beeldjournalistiek, fotografie, storytelling en Nederlands.

Verdeelt thans zijn tijd tussen schrijven, het geven van lezingen in scholen en bibliotheken, en het inlezen van boeken voor de Luisterpuntbibliotheek bij productiehuis Transkript in Hasselt.

 

bottom of page